Predlogi za predavanja

Predlogi prihodnjih predavanj pri Historičnem seminarju

Za organizacijo predavanj potrebujemo naslednje podatke:

  1. naziv ter ime in priimek predlaganega predavatelja ali predavateljice,
  2. ustanova in kraj, od koder predavatelj ali predavateljica prihaja,
  3. kratka biografija predavatelja ali predavateljice (do 150 besed),
  4. naslov predavanja,
  5. povzetek predavanja (do 150 besed),
  6. okvirni datum predavanja.

Za predavanja v okviru Historičnega seminarja niso predvidene dnevnice ali honorarji. Domače predavateljice ali predavatelje po predavanju povabimo na kosilo ali večerjo (izdamo naročilnico v vrednosti do največ 130,00 EUR), tujim gostom pa poleg kosila ali večerje na podlagi predloženih računov sofinanciramo tudi potne stroške in/ali namestitev (skupaj do največ 450,00 EUR).

Predlagatelj ali predlagateljica, ki osebno jamči za kvaliteto predavateljice ali predavatelja in vzpostavitev ter vzdrževanje stika z njo oz. njim, mora poskrbeti za pravočasno pripravo besedila za izdelavo vabila in ga posredovati koordinatoricama Historičnega seminarja vsaj tri tedne pred datumom predavanja. Poleg tega predlagatelj posreduje veljavne kontaktne podatke predavatelja ali predavateljice (elektronski ali poštni naslov).

Predlagatelj mora vabljeno predavateljico ali predavatelja seznaniti s prioriteto, ki jo ima Historični seminar do objave izvirnega in še neobjavljenega prispevka v lastni serijski publikaciji (spletna in tiskana oblika). Vabilo z navodili za pisanje prispevka bo vsak sodelujoči prejel po izvedenem predavanju.